Kategóriák
Egyéb kategória

Miért jó táncolni?

Kapcsolatokat teremt
A tánc nemcsak mozgásforma, hanem gyakran életstílus is, eredete egyidős az emberiséggel. Ha kipróbáltad már, akkor te is észrevetted, hogy összekapcsolja az embereket, közösséget teremt.
Az együtt táncolás természeténél fogva valamiféle együttműködést kíván, egymásra hangol azzal hogy lépéseinket a másokhoz és a zene üteméhez igyekszünk hangolni.
Ha szeretsz közösségben lenni, azért, ha pedig lassabban oldódsz fel, esetleg félsz a szokásos ismerkedési formáktól és nehezebben kezdeményezel beszélgetéseket, akkor azért érdemes ellátogatnod egy klubnapra.

Jótékony és felszabadító
Egy 2014-ben ismertetett kutatás eredményei szerint arra a következtetésre jutottak, hogy a tánc:
– segít megelőzni a depresszív állapotok megjelenését
– csökkenti a szorongást
– támogatja a stresszel való megküzdést
Ugyanebben az elemzésben még több kutatási eredményre is felhívták a figyelmet, amelyek rámutattak a tánc önbizalom növelő, valamint a pozitív testkép kialakulását elősegítő hatására. Kétségtelen, hogy ezek a tényezők fontos védőfaktorokat jelenthetnek a levertséggel és a depresszióval szemben.

További plussz kilók helyett:
Nem szabad megfeledkezni a tánc testi egészségre gyakorolt jótékony hatásairól. A tánc ugyanúgy alkalmas testsúly-kontrollra, mint a futás vagy a biciklizés (Egy táncóra során a tánc típusától függően egy 68-70 kilogrammos személy körülbelül 200-500 kalóriát éget el.)

A memóriánkat frissen tartja és fejleszti

Itt egy riport, ami még egy érv a tánctanulás mellett:

Egy próbát megér…

Sokat tud javítani megjelenéseden, testtartásodon. Ez pedig magabiztosságot sugároz, jobban fogod érezni magad.

Legyél kitartó! Próbáld meg, hogy tánc közben azt mondod magadnak: “úgy csinálok, mintha tudnám a lépésket”… Egyszercsak el fog jönni az a pillanat, amikor valaki tőled kérdezi meg, Te hogyan tudtad megtanulni ezt a táncot!! 😊
Számtalan helyet találsz ma már, ahol különböző táncokat megtanulhatsz.
Velünk itt találkozhatsz!

Téged is várunk!