A linedance közösségekben is vannak bizonyos etikett szabályok és irányelvek, amelyek segítenek a pozitív és tiszteletteljes környezet fenntartásában. Ezek az etikett irányelvek segítenek abban, hogy egy pozitív, támogató és összetartó közösség alakuljon ki, ahol mindenki élvezheti a táncot és fejlődhet a saját tempójában.

Mik ezek a szabályok?

Tisztelet

Mindig legyél udvarias és tiszteletteljes más táncosokkal, oktatókkal és rendezőkkel szemben, sokat dolgoznak azért, hogy jól érezd magad.  Legyél elismerő, tapsold meg az előadókat! Fejezd ki tapssal, ha tetszett egy tánc:) Tartsd szem előtt, hogy mindenki egyénisége és tapasztalatai különbözőek lehetnek.

Az Órák Megkezdése és Vége

Ha az órára érkezel, érkezz időben. Érvényesítsd a jegyedet még a kezdés előtt. Ugyancsak fontos, hogy tartsd be az időtartamot, és időben el tudjuk hagyni a termet.

A Táncparkett Tisztelete

 A táncparkett tiszteletben tartása kiemelten fontos. Ne állj túl közel a másikhoz, és mindig ügyelj arra, hogy másokkal együttműködve táncolj. Kezdőként középre érdemes állnod. Ha nem tudod még a koreográfiát, tarts nagyobb távolságot! Ne menj keresztül a táncoló sorokon.

Tanulás és Fejlődés

 Mindig legyél nyitott a tanulásra és fejlődésre, készülj az órákra. Ne félj kérdezni, és ne érezd rosszul magad, ha egy koreográfiát vagy mozdulatot nem értesz elsőre. Ne produkáld magad, mert azzal zavarhatsz másokat.

Személyi Higiénia

 Ügyelj a személyes higiénia fenntartására, hogy a tánc közbeni élmény kellemes legyen mindenkinek. Használj dezodort, és ügyelj arra, hogy megfelelően öltözött és tiszta ruhában legyél. Ételt, italt ne fogyassz a parketten, ahol táncolunk.

Mobiltelefonok

Amikor linedance-zel, hagyd a mobiltelefonodat csendes üzemmódban vagy kapcsold ki, hogy ne zavarj másokat.

Fotózás és Videózás

Ha fotózol vagy videózol, mindig kérj engedélyt. A klubnapokon mi is készíthetünk fotókat és videókat, ha nem szeretnél rajta szerepelni, jelezd nekünk!

Támogató Légkör

 Légy támogató és bátorító másokkal szemben. A táncparkett egy hely, ahol mindenki gyakorol és tanul, és a pozitív légkör elősegíti a fejlődést. Ne legyél túl hangos, és ne zavarj másokat. Ne állj le beszélgetni a táncparketten, ha szól a zene! Táncolás közben ne taníts másokat, zavaró lehet.