A Western Linedance klubot találtad meg

Szerencsés vagy!

Azt már biztosan tudod, hogy ehhez a tánchoz nem kell párt hoznod. Az is jó hír, hogy lényegtelen, hogy fiú vagy lány vagy és mennyi idős. Az első alkalommal tudni fogod, hogy Neked való-e ez a tánc. Eleinte a kitartás és az elszántság a legfontosabb.
Engedd, hogy a tánc öröme és a saját fejlődésed motiváljon, és élvezd a linedance világát!

Tanulj velünk táncolni!

Csatlakozz!

a Western Linedance klubhoz

Csatlakozz!

és vegyél részt rendszeresen a klubnapokon és olyan eseményeken, ahol más táncosokkal találkozhatsz. A közösség támogatást és inspirációt nyújthat, és segít abban, hogy folyamatosan motivált maradj a tánc iránt.

A klubnapokon az első órában tudunk együtt lépéseket tanulni, megérezni, hogy milyen egymáshoz igazodva, a zenére, több irányban is eltáncolni ugyanazokat a lépés sorozatokat. Kezdőként természetes, hogy nem minden mozdulat és koreográfia fog elsőre sikerülni. Legyél türelmes magaddal, és ne add fel, ha egy lépés nehezen megy. A gyakorlás és az idő segíteni fog abban, hogy egyre magabiztosabb legyél a táncban

Hogyan kezdd el?

az alaplépésekkel

Kezdd az alaplépésekkel

az egyszerű koreográfiákkal, bár nagyon csábító, hogy rögtön kiválassz egy szuper táncot a kedvenc zenédre. A tapasztalatom, hogy a megfelelő alapok elengedhetetlenek ahhoz, hogy stabilan és magabiztosan táncolhass a későbbiekben.

Figyelj!

legyél aktív az órán

Amikor az órán vagy

figyeld az oktatót, helyezkedj úgy, hogy jól lásd a lábát, és próbáld meg értelmezni és követni az instrukciókat. Legjobb, ha középre állsz, mert akkor minden oldalon látni fogod a lépéseket. Ha valami nem világos, ne félj megkérdezni, szívesen segítek. Ne félj hibázni! A hibázások teljesen normálisak és részei a tanulási folyamatnak. Ne szégyelld magad, ha elszúrsz egy lépést, inkább mosolyogj rajta és folytasd tovább. Tudom, hogy kezdetben nehéz lehet, de higgy magadban, és bízz abban, hogy képes vagy megtanulni a linedance mozdulatokat és koreográfiákat. A magabiztosság és a pozitív hozzáállás segíteni fog a fejlődésedben.

Táncolj otthon is!

gyakorold a táncokat rendszeresen

Ha fejlődni szeretnél

de ha tényleg szeretnéd fejleszteni a linedance tudásodat, gyakorolj otthon is rendszeresen. A rendszeres gyakorlás segít megerősíteni az izommemóriát és jobban rögzíteni a mozdulatokat. Vannak saját videóink, ill. mások videóiról is elleshetitek a lépéseket. Fontos, hogy a koreográfust nézzétek meg a leírásban, mert előfordul, hogy egy zenére több koreográfia is készül.

Legfontosabb tanácsom, hogy élvezd a táncot. A linedance a vidámságról, a kikapcsolódásról és az örömről szól. Engedd, hogy a zene és a tánc magával ragadjon, és hagyd, hogy átjárjon a pozitív energiával.