Mikor számítasz haladónak?

Ez egy vitatott kérdés:)
De ha már bele mersz vágni a kihívást jelentő koreográfiákba, technikailag is úgy érzed, hogy nincs lehetetlen, akkor azért valószínűleg már HALADÓ vagy a linedance táncosok között.
Már elég sok koreográfiát tudsz, és lehet, hogy te is úgy érzed, jó lenne néhány tanács, hogyan lehetne elérni, hogy minél többre minél tovább emlékezz.

Ötletek tánctanuláshoz

Az ismétlés kulcsfontosságú a koreográfiák megtanulásában és megtartásában. Gyakorold rendszeresen az adott koreográfiát, hogy az mozdulatai és lépései automatikussá váljanak.

Használj vizuális segítségeket, mint például videofelvételeket vagy koreográfia leírásokat. Nézd meg a koreográfiát a videón, majd kövesd az oktató mozdulatait. Lehetőség szerint készíts saját feljegyzéseket is a lépéssorrendről.

A koreográfiák lépéseinek nevének megtanulása segíthet az emlékezetben. Ismerd fel és nevezd el a koreográfiában használt lépéseket, hogy könnyebben megértsd és visszaidézd őket. Ez nagyon hasznos lesz majd, a rendezvényeken tartott workshopok alatt. Ha nem látod jól a bemutatott lépést, akkor is meg fogod tudni csinálni:)

Keresd azokat, akik szintén haladók és gyakoroljatok együtt. Társas tanulás során egymásra támaszkodhattok, és segíthettek egymásnak az emlékezetben tartásban. Erre már létrejöttek csoportok. Ha tanácstalan vagy ezzel kapcsolatban, nyugodtan fordulj hozzám segítségért.

Ha egy hosszú koreográfiát kell megtanulnod, akkor könnyebben áttekinthetővé teheted, ha felosztod kisebb részekre vagy szakaszokra. Ezzel az apróbb részekre való koncentrálás könnyebbé teszi a memorizálást. A koreográfusok egyébként is gyakran tagolják külön részekre a táncokat, ezért nem lesz nehéz dolgod. Ne legyél türelmetlen!

A lépések gyakran összefüggenek a zenével, illeszkednek a hangokra, ritmusra. Gyakorolj a kívánt zeneszámra, hogy megjegyezd a mozdulatok és a zenével való összhangot.

 Ne hagyd abba a gyakorlást a koreográfiák megtanulása után sem. Gyakorold őket időről időre, hogy frissen tartsd az emlékezetben.

Ne felejtsd el, hogy mindenki saját tempójában tanul, és az idő és a folyamatos gyakorlás elengedhetetlen a linedance koreográfiák hosszú távú megtartásához.

Legyél kitartó, tartsd fenn a motivációt, és ne feledd, hogy a gyakorlás és a tapasztalat fokozatosan eredményezik azt, hogy emlékezhess minél több linedance koreográfiára, részese legyél ennek a fantasztikus táncélménynek.

Tánclistánkat itt találod