Mit érdemes tudni kezdőként

Mi történik a klubnapon?

MINDEN SZERDÁN Budapesten (átmenetileg kedden), 18.00 – 21.00. óráig tartjuk a klubnapot. Minden pénteken Törökbálinton 18.30-20.00 óráig kezdőknek indulnak klubnapok. Ha a részvételi díjat kifizetted, a teljes időtartam alatt részt vehetsz a foglalkozásokon, ami persze kezdőként még főleg zenehallgatásból és nézelődésből, ismerkedésből áll.

Az első órában a kezdők táncolnak lépéskombinációkat, egyszerűbb koreográfiákat a bemelegítés után. Ne tévesszen meg, hogy olyan jól megy a többieknek! Van aki már több éve táncol, de részt vesz az első órában is. Többnyire minden alkalommal tanulunk egy koreográfiát, így fogsz tudni mindig eggyel többet, mint a múlt héten:)
19 órától azokkal táncolunk, akiknek már van egy kis gyakorlatuk, de Mindenki be tud kapcsolódni…. Úgy vettük észre, hogy az elhatározás, a szorgalom fontosabb, mint a tehetség. Ebben az órában is tanítunk egy koreográfiát.

Az utolsó órában pedig azokat a táncokat táncoljuk, amit mindenki önállóan tanult meg otthon, oktató videó segítségével.

A country zenéket úgy állítjuk össze, hogy hozzájuk egyre nehezebb koreográfia tartozik. A TÁNCOK táblázata, amiből választunk, és folyamatosan változik, itt találjátok:

A CÉLUNK a koreográfia választásnál, hogy a többi klubbal közös rendezvényeken együtt tudjunk táncolni, illetve ami tetszik (mostanában inkább az utóbbi:). Míg a klubnapok többsége tanulással telik el, a rendezvényeken tudunk bulizni, ezért javaslom, hogy ha tudtok, tartsatok velünk ide is!

FOTÓK, VIDEÓK
A klubnapokon szoktunk képeket, csoportképet készíteni, ami felkerül majd a honlapra, közösségi oldalra.

BEMUTATÓK, FELLÉPÉSEK
Bemutatókon, fellépéseken is lesz lehetőségetek részt venni. Ennek célja elsősorban a Linedance bemutatása, megkedveltetése. A részvételért nem tudunk fizetni az esetleges bevételt a klub kiadásaira fordítjuk.


Neked is lehet…

Tudtok saját LÓGÓVAL ELLÁTOTT PÓLÓ kérni. Ha hoztok egy fekete pólót, megcsináltatjuk. Ennek költsége 2.000 – 2.500.-Ft.
CSIZMAHORDOZÓ HÁTIZSÁKOT is tudtok vásárolni még korlátozott számban. Ennek ára: 4.000.-Ft.
Ebben a kis videóban meg tudod nézni:


Néhány jó tanács

Gyakorlás nélkül nem megy

OTTHON IS GYAKOROLJatok, mert az a tapasztalatunk, hogy a heti 1 alkalommal általában nem tudjuk megjegyezni az új táncokat. Az otthoni gyakorlás segítésére tanító videókat és zenéket nézhettek meg. Vannak saját videóink, ill. mások videóiról is elleshetitek a lépéseket. Fontos, hogy a koreográfust nézzétek meg a leírásban, mert előfordul, hogy egy zenére több koreográfia is készül.

Ha nem tudtok valamiért jönni és lemaradtok, általában minden 4. alkalom lesz az, amikor nem tanulunk új táncot, hanem gyakorlunk. Ilyenkor van még lehetőség arra, hogy tisztázzunk egy-egy lépést. Sajnos arra nincs lehetőség, hogy az új tánc rovására menjen egy régi ismétlése:(

MIT VEGYEK FEL !? AZ ÖLTÖZET rátok van bízva, de…. kényelmes, táncolásra alkalmas cipő (ami nem tapad a parkettán) ill. csizma az, amit javaslok. A csizma tartást ad a lábnak, és a tánc egyik fontos részét, a dobbantásokat is élvezetesebbé teszi. Javaslom a farmert, és olyan felsőt, amiben jól érzitek magatokat, az alkalomnak megfelelő.:) Rendelkezésetekre áll az öltöző. A kalapotokat, ha van, ne hagyjátok otthon! Tudom, hogy meleg, szokatlan, tönkre teszi a frizurátokat, de mégis egész más!

HOZZ MAGADDAL! Hozzatok magatoknak INNIVALÓt, mert szükség lehet rá a szünetben, ha szomjasak lesztek. Éhesen ne kezdj el táncolni! Egyél egy falatot, ha nem volt időd, de ne a parkettán, ahol a többiek táncolnak.

TEDD FÉLRE! A TELEFONt, amennyire lehet, tegyétek félre! Ez fontos a kikapcsolódáshoz, a koncentráláshoz, legyen ez az idő a Tiétek. Majd a szünetben megnézitek.


SZERETETTEL VÁRUNK!